Select language
  • Puhallusvillan asennus
  • Puistevilla paigaldamine
  • Installation of blown wool
  • Installation av blåsbar lösull

Suosikkieriste asennettuna - tai itse asentaen

Ekovilla tarjoaa lämpimät eristeet ja tiiviin rakentamisen ohjeet niin uuden rakentajalle kuin lisäeristäjälle. Ekovillasta onkin kasvanut omakotirakentajien valinnoissa arvostetuin lämmöneriste. Tilaa se avaimet käteen tai asenna itse.

Puhallusvilla asennettuna

Ekovillan Palveluasennus eristää kohteet valmiiksi kaikkialla Suomessa jo kohta neljän vuosikymmenen kokemuksella. Ekovilla-puhallusvillan voit tilata avaimet käteen palveluna rautakaupastasi, valmistalosi talomyyjältä tai Ekovilla-Palveluyrittäjältä.

Kaikilta näiltä saat valmistautumisohjeet, joilla valmistelet kohteen oikeaoppisesti eristämiskuntoon. Ekovilla asentaa puhallusvillan niin uudiskohteisiin kuin lisäeristys- ja saneerauskohteisiin. Ekovilla-asennukselta saat asiantuntevat neuvot myös kiperissä eristämiseen liittyvissä kysymyksissäsi.

Katso puhallusvillan asennuksen yhteystiedot »

Miten puhallusvilla asennetaan?

Puhallusvillan asennus tehdään kuorma-autoon sijoitetulla puhalluskoneella. Asennuskalusto sisältää noin päivän puhallustyöhön tarvittavan villamäärän, puhalluskoneen ja letkut.

Puhallusvillan asennusyksikössä on kaksi henkilöä, joista toinen syöttää auton katetussa lastitilassa olevaan puhalluskoneeseen villaa ja toinen henkilö on puhalluskohteessa ohjaamassa puhallusletkua. Yleensä autossa on mukana letkua noin 50 – 60 metriä, mutta tarpeen vaatiessa letkua voi olla enemmän. Letkun halkaisija on yleensä 70 – 100 mm.

Puhallusvillan asennus ristikkoyläpohjaan

Ennen kuin puhallusvilla voidaan asentaa, pitää rakenteet valmistella huolellisesti. Saat Ekovillalta tarkat valmistautumisohjeet, joiden avulla voit valmistella rakenteet niin että puhallusvilla voidaan asentaa helposti.

Räystäiden tuulenohjaimet varmistavat, että tuuli ei pääse millään tavoin vaikuttamaan puhallusvillaan. Myös reuna-alueen puhallustyö on helpompi tehdä kunnolla kun tuulenohjain muodostaa reuna-alueelle kotelon. Savupiipun paloeristyksen tulee olla valmiina, sekä ilmastointiputket eristyksineen asennetaan ennen puhallusvilla-asennusta. Tukevat kulkusillat helpottavat työskentelyä ja ovat myöhemmin apuna huolto- ja tarkistuskäynneillä. 

Puhallusvillan asennus vinoon yläpohjaan

Puhallusvilla asennetaan palkki- tai kehäristikkoyläpohjaan ns. ontelopuhalluksena. Ontelon yläpinnassa on tuulensuojalevy, sisäpinnassa ilmansulku koolauksineen ja se on suljettu sivuiltaan. Puhallusvilla asennetaan 45 kg/m3-tiheyteen, menekki on kolme säkkiä kuutiota kohden. Puhallettu tiheys on tällöin noin 50 % suurempi kuin tavalliseen ristikkorakenteiseen yläpohjaan vapaapuhalluksessa, jossa menekki on puhallusvillan paksuudesta riippuen noin kaksi säkkiä.

Puhallusvillan asennus seiniin

Kun puhallusvilla asennetaan seiniin, voidaan työ suorittaa eri menetelmillä. Seinät voidaan ruiskuttaa avokoolaukseen, ruiskutuksen yhteydessä puhallusvillaan sideaine joka liimaa kuidut toisiinsa. Toinen menetelmä on asentaa puhallusvilla seinäonteloon, jolloin eriste pakataan yläpohjaan nähden noin kaksinkertaiseen tiheyteen.

Kuvat voi suurentaa klikkaamalla.

Puhallusvillan asennusvideo

Ekovilla IA-puhallusvillan itseasennus

Ekovilla IA -itseasennus on suunniteltu helppoa ja mukavaa omatoimista asennusta ajatellen. Voit hakea kauppiaaltasi vuokralle puhalluskoneen, jolla ylä- ja alapohjan eristystyö käy näppärästi. Puhalluskone ja isokin määrä eristettä kulkevat mukavasti henkilöauton peräkärryssä, sillä puhallusvilla on ekopakattu säkkeihin noin viidenteen osaan tilavuudestaan.

Esimerkiksi 20 sentin lisäeristeen puhaltaminen 100 m² yläpohjaan kestää 2-3 tuntia ja eriste maksaa itsensä nopeasti takaisin pienentyneinä lämmityskuluina ja lisääntyneenä asumismukavuutena.

Oletpa mistä päin Suomea tahansa, rautakauppiaasi on kokenut itseasennettavan Ekovillan myyjä. Ohjeita löytyy säkin kylkeen painettuna, saat myös kaupan varastolta opastusta koneen käyttöön.

Menekki ja ohjeet

Menekit Ekovilla itseasennuksessa

Yläpohja

2-3 säkkiä/m3

Vino-ontelo

3-4 säkkiä/m3

Alapohja

3-4 säkkiä/m3

Pystyontelo

4-5 säkkiä/m3

Ohjeita asennustyöhön »

Vihreän Force-koneen käyttöohje »

Sinisen Krendl-koneen käyttöohje »

Keltaisen Pony-koneen käyttöohje »

Bruksanvisning för lilla blåsmaskinen Force »

Pyydä tarjous