Select language
  • Lämmin
  • Soe
  • Warm and durable
  • Varmt och hållbart

Lämmin

Ekovilla tekee talostasi lämpimän. Lämmin tarkoittaa myös paljon muutakin kuin lämpöasteita. Talosi pitää olla lämmin oikealla tavalla. Ekovillan lämmin tarkoittaa lämpimän asumisen ja elämisen kokonaisuutta.

Ekovilla lämmin tarjoaa hyvää elämää talollesi ja perheellesi. Ekovillan lämmin tarkoittaa myös tunnelmaa. Hyvä ja oikea lämmin tuo hyvinvointia kotiisi, perheellesi ja ympäristölle. Ekovilla on lämmin monin eri tavoin. Yhdessä ne tekevät kodin, jossa on hyvä elää.

Ekovilla on lämmin luonnon viisaudella

Lämmöneristeiden tehokkuutta mitataan lämmönjohtavuusarvoilla. Ekovillassa on mukana muutkin lämpimyyteen vaikuttavat ominaisuudet. 
Tähän pystyy luonnollisella tavalla toimiva eristekuitu.

Luonnosta tulevat toimivimmat ratkaisut lämmöneristämiseen. Kylmiin oloihin luodut eläimet tarkenevat erittäin kylmissä olosuhteissa, koska niiden peitinkarvat ovat onttoja sisältäen runsaasti eristävää ilmaa. Lisäksi niillä on peitinkarvojen väleissä kiharaiset aluskarvat, jotka estävät ilman liikkumisen turkin sisällä. Samaa hienoa luonnollisuutta tarjoaa myös Ekovilla oman kotisi lämmöksi.

Ekovilla-eristeen materiaali on luonnosta tulevaa puukuitua. Kuidun sisällä on solukko, joka sisältää runsaasti ilmaa ja jossa ilma pysyy paikallaan muodostaen tehokkaan lämmöneristeen. Ekovillassa on myös kuitujen välissä runsaasti eristävää ilmaa. Kuidut on hierretty ainutlaatuisella tavalla niin, ne muodostavat kuohkean ja hyvin ilmaa sisällään pitävän lämmöneristeen.

Pieni ilmanläpäisevyys on tärkeä ominaisuus varsinkin seinärakentessa. Seinäeristeen eripuolilla oleva lämpötilaero aiheuttaa ilmanvirtausta - konvektiota - eristeen sisällä. Sisäosan lämmin ilma pyrkii kohoamaan ylös ja ulko-osan kylmempi ilma vastaavasti alas. Mitä tiheämpi ja pörröisempi ilmaa sisällään pitävä kuiturakenne on, sen vähäisempää on rakennetta jäähdyttävä vaikutus.

Ekovilla lämmin tuntuu miellyttävältä

Hengittävällä Ekovilla-eristeellä on kyky tasata huoneilman kosteutta. Huoneilman kosteudella on vaikutusta myös siihen, miten koemme kodin lämmön. Oikeassa kosteudessa huonelämpö voi olla usein alhaisempi ja koemme sen silti yhtä miellyttävänä kuin asteen pari korkeamman lämpötilan liian kuivassa tai kosteassa huoneilmassa. Näin huonelämpötilaa voidaan pudottaa asumismukavuudesta yhtään tinkimättä.

Ekovilla-eristeellä on suuri kosteuskapasiteetti, eli se voi sitoa itseensä huoneilman kosteutta menettämättä eristysominaisuuttaan. Eriste ottaa ja luovuttaa ilman kosteutta ympäristön tilanteen mukaan. Tähän ominaisuuteen perustuu myös hengittävän rakenteen miellyttävä viilentävä vaikutus kesähelteellä. Kun aurinko lämmittää rakennetta, siihen sitoutunut kosteus höyrystyy ja haihtuu ilmaan jäähdyttäen rakennetta(faasimuutos). Mukavuutta asumiseen aivan ilmaiseksi.

Lämpimän eristerakenteen yksi vaatimus on, ettei ilma pääse kulkemaan sen läpi. Tämä estetään rakenteen sisäpintaan asennettavalla ilmansululla. Hengittävän  Ekovilla-eristeen kanssa ilmansulkuna käytetään ilmatiivistä, mutta vesihöyryä läpäisevää ilmansulkupaperia, joka hidastaa ilman kosteuden läpimenoa. Ekovilla-rakenteissa ilmansulkupaperin toimivuudesta on kymmenien vuosien kokemus ja lukuisissa ilmanpitävyysmittauksissa talot on todettu erittäin tiiviiksi.

Pyydä tarjous