Select language
  • Ratkaisut
  • Ratkaisut
  • Ratkaisut
  • Ratkaisut

Puhallusvillan soveltuvuus

Ekovillan puhallusvilla soveltuu hyvin puurakentamiseen ja sopii mainiosti käytettäväksi samoissa kohteissa Ekovillalevyn kanssa.

Ekovilla-eristeet valmistetaan valikoidusta sanomalehtikeräyspaperista, johon lisätään palonestoaineita. Eristeet soveltuvat uudis- ja korjausrakentamiseen sekä lisäeristämiseen.

Pääasialliset käyttökohteet ovat yläpohjat, alapohjat ja seinät.

Suomessa vuodesta 1979 saakka valmistettu eriste soveltuu hyvän kosteudensiirtokyvyn vuoksi myös passiivirakenteisiin.

Puhallusvilla uudisrakentamisessa

Yläpohjiin

Yläpohjan ja alapohjan lämmöneristys on nopeaa puhallettavan Ekovillan avulla. Valtuutettu Ekovilla-palveluyrittäjä tuo eristeet ja asennuskaluston mukanaan ja hoitaa eristämisen ammattitaitoisesti valmiiksi asti. Puhallusvilla täyttää pienimmätkin kolot ja muodostaa yhtenäisen tehokkaan eristevaipan.

Periaatekuva yläpohjan puhalluseristyksestä. Alapaarteiden välissä 100 mm Ekovillalevyä.
Kuvaa yläpohjan ontelorakenteesta.

Alapohjiin

Vinojen yläpohjien eristämiseen Ekovilla on kehittänyt ns. onteloeristämisen. Rakentaja tekee ohjeiden mukaan ontelot, jotka ammattilainen sitten puhaltaa täyteen eristettä. Aikaisemmin työläät ja virhealttiit kohteet saadaan nyt kerralla lämpimiksi.

Ohjeiden mukaan valmisteltuna koko yläpohjan puhaltaminen voidaan suorittaa yhdellä kertaa. Ontelopuhallukseen suosittelemme kokeneiden ammattilaistemme puhallustyötä. Vino-onteloihin suositellaan käytettäväksi lämmöneristettä, joka on tiheydeltään n. 45 kg/m3.

Rossialapohjan rakenne.
Koolattu puulattia.

Ruiskutettava seinäeriste aina valmiiksi asennettuna

Ekovilla on kehittänyt ruiskutettavan seinäeristeen, jossa kuidut sitoutuvat toisiinsa varmistaen hyvän pysyvyyden. Saumaton villakerros tunkeutuu joka rakoon täyttäen myös sähkörasioiden taustat ja putkitusten ympäristön saman tien. Ammattilainen hoitaa työn siististi, pakkausjätettäkään ei jää tontille. Siksi yhä useampi rakentaja arvostaa että kodin seinäeristeen saa myös valmiiksi asennettuna.

Eriste ruiskutetaan seinän koolausväliin halutun paksuisena eristekerroksena. Eristeen pinta tasoitetaan. Kuivumisen jälkeen eristeen päälle asennetaan Ekovilla X5 ilmansulku ja sisäverhous.

Ruiskutuksen jälkeen eriste tasoitetaan telalla.
Valmis saumaton seinäeriste.

Hirsitalojen seinäeriste

Hirsitalojen seinäeristeenä puukuitueriste on suosituin eristeratkaisu. Fysiologisesti se toimii puun tavoin ja kuvasta näet kuinka ruiskutettava Ekovilla täyttää kaikki kolot muodostaen massiivipuun kanssa yhtenäisen eristekerroksen. Ekovillalisäeristys säilyttää myös hirsirakennuksen tärkeän ominaisuuden; hengittävyyden.

Puhallusvilla korjausrakentamisessa ja lisäeristämisessä

Ekovilla soveltuu lisäeristämiseen mainiosti, hienojakoinen eriste tunkeutuu hyvin rakenteisiin. Eristeellä on pieni ilmanläpäisevyys, joten rakennetta jäähdyttäviä konvektiovirtauksia on vähemmän.

Ekovilla suojaa myös siihen liittyviä puurakenteita tasapainottamalla niiden kosteutta. Hengittävä Ekovilla on ihanteellinen puurakennusten eriste ja siksi se valitaan eristeratkaisuksi myös historiallisiin ja säilytettäviin arvorakennuksiin. Lisäeristämällä parannat talosi asumisviihtyisyyttä ja energiatehokkuutta.

Laske energiansäästö lisäeristyslaskurilla »

Yläpohjat

Yläpohjan lisäeristäminen on Ekovillalla helppoa ja voidaan tehdä milloin vain, ympäri vuoden. Mitä monimuotoisempi yläpohja on, sitä ylivoimaisempi Ekovilla on. Ammattilaisen tekemänä lisäeristys on vaivaton. Eriste voidaan asentaa puru- ja mineraalieristeen päälle.

Hirsiseinän lisäeristys

Ruiskutettava Ekovilla täyttää hirren varaukset ja halkeamat, eikä tilkitsemistä ei tarvita. Eriste muodostaa vanhan rakenteen kanssa sama-aineisen ja yhtenäisen eristekerroksen.

Purueristeisen seinän lisäeristys

Purueristeisen seinän lisäeristys ulkoa ja sisältä. Lisäeristäminen kannattaa suunnitella tarkoin. Vanhat rakenteet pitää kartoittaa kattavasti ja kohteessa on myös suoritettava rakennusfysikaalinen tarkastelu; esimerkiksi rakenteen sisään jäävät höyrynsulkukalvot, maalit yms. tiiviit pinnat saattavat aiheuttaa kosteuden tiivistymistä.

Mineraalieristeisen seinän lisäeristys

Puupohjainen Ekovilla soveltuu lisäeristeeksi myös mineraalieristeisiin seiniin. Rakenteen ilma- tai höyrytiiviydestä on huolehdittava.

Alapohjat

Purueristeisen rossialapohjan lisäeristäminen. Lisäeristämisen yhteydessä voidaan korjata vanhoissa rakennuksessa tyypillinen ilmavuoto ulkoseinän ja alapohjan liitoksessa kuntoon.

Pyydä tarjous