Select language
  • Tervetuloa Ekovillan osastolle Asuntomessuille!
  • Tervetuloa Ekovillan osastolle Asuntomessuille!
  • Tervetuloa Ekovillan osastolle Asuntomessuille!
  • Tervetuloa Ekovillan osastolle Asuntomessuille!
Miksi Ekovilla?

Tervetuloa Ekovillan osastolle Asuntomessuille!

06.07.2016 Ekovillan uutisia

Ekovilla on mukana Seinäjoen Asuntomessuilla 8.7-7.8.2016 kohteessa 36 Kastelli Green™. Kohteessa on yhä suositummat lämpimät ja hengittävät rakenneratkaisut.

Luonnonmukaisuus ja kestävien arvojen painottuminen näkyvät tämän päivän rakentamisessa ja asumisessa. Kastelli-talot haluaa olla suunnannäyttäjä myös ekologisten vaihtoehtojen tarjoajana, joten kaikkiin talo- ja huvilamalleihin saa nyt puukuituisen Kastelli Green™ -eristerakenteen.

Kastelli Green™ -rakenteessa talon seinä- ja yläpohjaeristeet sekä seinän tuulensuojalevyt ovat puukuitua. Yläpohjaeriste on puhallettavaa Ekovillaa ja seinäeriste Ekovillalevyä. Sisäpuolella on ilmatiivis, mutta höyryä läpäisevä ilmansulku. Kokonaan puukuituinen eristerakenne tasaa huoneilman kosteusvaihteluita varaamalla ja luovuttamalla ilmankosteutta puulle luonnollisella tavalla.

Kastelli Green™ on ekologinen valinta. Puu ja puukuitu ovat uusiutuvia, kierrätettäviä luonnonmateriaaleja. Puu sitoo hiilidioksidia ilmakehästä koko rakennuksen käyttöiän ja pienentää näin rakentamisen hiilijalanjälkeä.

Lue lisää kohteesta Kastelli Green™ »

Mitä hengittävä rakenne tarkoittaa?

Hengittävän rakenteen läpi ei kulje ilma, vaan ilmankosteus. Ilmassa oleva vesihöyry siirtyy puuaineeseen, siirtyy siinä turvallisesti eteenpäin ja vapautuu helposti takaisin ympäristöön. Hengittävyys rakentamisessa on tuttua hirsirakennuksista, missä koko eristerakenne on yhtä puuta. Sama puun hengittävyys saavutetaan myös puun kuituja hyödyntämällä, Ekovilla-eristeillä.

Hengittävä rakenne pitää kosteuden oikealla tasolla. Hengittävällä rakenteella toteutetussa huoneessa ilmankosteus pysyy luonnostaan optimialueella. Ilmatiiviin mutta höyryä läpäisevän ilmansulun ansiosta Ekovilla-eriste pystyy sitomaan huoneeseen tulevaa ylimääräistä kosteutta itseensä, siirtämään sitä ulos ja taas takaisin sisään huoneilman kuivuessa.

Huoneiden verhousmateriaaliksi käyvät kaikki hengittävät materiaalit puupaneleista tavalliseen kipsilevyyn. Tärkeää on pinnoittaa ne hengittävillä (=höyryä läpäisevillä) tapeteilla tai maaleilla.

Kosteus pääsee tasaantumaan kesällä...
...ja talvella rakenteen läpi turvallisesti.

Katso animaatio hengittävän rakenteen toimintaperiaatteesta 

Pyydä tarjous