Select language
  • Suomen ensimmäinen nollaenergiatalo eristettiin Ekovillalevyllä
  • Suomen ensimmäinen nollaenergiatalo eristettiin Ekovillalevyllä
  • Suomen ensimmäinen nollaenergiatalo eristettiin Ekovillalevyllä
  • Suomen ensimmäinen nollaenergiatalo eristettiin Ekovillalevyllä
Miksi Ekovilla?

Suomen ensimmäinen nollaenergiatalo eristettiin Ekovillalevyllä

20.06.2012 Ekovillan uutisia

Asuntomessualueelle Tampereen Vuorekseen rakennettu Lantti-talo on Suomen ensimmäinen nollaenergiatalo. Talon kokonaisenergiaa kuvaava E-luku on -1, eli talo tuottaa energiaa vuositasolla hieman enemmän kuin kuluttaa. Lantti-talo on Aalto-yliopiston, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n, TA-Yhtymän sekä Sitran yhteinen kehityshanke. Talo on nähtävillä 13.7.–12.8. Tampereen Vuoreksen asunto­messualueella

Lantti-talossa on hengittävät rakenteet

Kaikki nollaenergiatalon rakenteet on toteutettu hengittävinä, siksi puukuitueriste Ekovilla soveltuu erityisen hyvin juuri  Lantti-taloon. Ekologisuuden, mukavan käsiteltävyyden ja hyvän lämmöneristävyyden lisäksi Ekovilla tarjoaa myös hengittävän vaihtoehdon. Rakenteen hengittävyys tarkoittaa oikeastaan sen kuivumisominaisuutta. Kuivumiskykyinen, hengittävä rakenne saadaan, kun koko rakenne tehdään hygroskooppisilla, kosteutta sitovilla ja luovuttavilla puumateriaaleilla. Rakenne hakeutuu aina tasapainokosteuteensa koko vahvuudeltaan. Se siirtää ja luovuttaa rakenteeseen mahdollisesti joutuneen liiallisen vesihöyryn pois jälkiä jättämättä. Tämä ominaisuus vähentää kosteusongelmien riskejä silloinkin kun eristepaksuutta lisätään. Hengittävyys on hyvä ominaisuus myös silloin kun rakennusta jäähdytetään kesäkuumalla, jolloin ilman vesihöyry kulkee ”väärinpäin” ulkoa sisälle.

Puupohjaisilla hengittävillä eristeratkaisuilla on vuosisataiset perinteet ja hyvät kokemukset kestävyydestä. Nykyiset hengittävät rakenteet ovat lämpimiä ja tarjoavat hyvän asumismukavuuden. Asiakkaillamme on jo yli kolmenkymmenen vuoden kokemus molempiin suuntiin kuivuvien rakenteiden vauriottomasta toiminnasta. Lantti-talon rakenteissa on myös tehokas lämmöneristys, Ekovillalevyä seinissä on  450 mm ja ylä- ja alapohjassa 510 mm puhallettavaa Ekovillaa.

Pyydä tarjous