Select language
  • Ekovilla vahvistaa omistuspohjaansa
  • Ekovilla vahvistaa omistuspohjaansa
  • Ekovilla vahvistaa omistuspohjaansa
  • Ekovilla vahvistaa omistuspohjaansa
Miksi Ekovilla?

Ekovilla vahvistaa omistuspohjaansa

11.11.2013 Ekovillan uutisia

TIEDOTE

11.11.2013 KOUVOLA

Oululainen Kaski-ovia valmistava Kaskipuu Oy ostaa osake-enemmistön kouvolalaisesta lämmöneristeitä valmistavasta Ekovilla Oy:stä. Omistusjärjestelyllä Ekovilla hakee kasvua toiminnalleen ja tähyää kansainvälisille markkinoille. Ulko- ja parvekeovia valmistava Kaskipuu puolestaan haluaa laajentua rakennustuotetoimialalla. Kaupan seurauksena Kaskipuu-konsernin liikevaihto nousee yli 40 miljoonaan euroon.

­­                     

Ekovilla Oy on tänään tehnyt esisopimuksen osakekaupasta Kaskipuu Oy:n kanssa. Esisopimuksen perusteella Ekovilla Oy:n perustajajäsenet myyvät osake-enemmistön Kaskipuu Oy:lle 2.1.2014. Ekovilla Oy:n varatoimitusjohtaja ja hallituksen jäsen Mika Ervasti siirtyy samalla yhtiön toimitusjohtajaksi. Hallituksen puheenjohtajaksi tulee kauppaneuvos Taisto Riski.

Ekovilla Oy:n nykyisen toimitusjohtajan ja perustajajäsenen Reijo Loukon mukaan omistusjärjestelyn taustalla ovat yhtiön kasvustrategia ja sukupolvenvaihdoksen toteuttaminen. ”Kaskipuu Oy on suomalainen vakavarainen perheyritys. Kasvollisen ja pitkäjänteisen omistajuuden perinne Ekovillassa saa jatkoa. Yritysjärjestelyllä haetaan Ekovillalle voimakasta kasvua sekä koti- että vientimarkkinoilta. Rakennusalan toimijoina meillä on paljon yhteistä, mikä luo synergiamahdollisuuksia kaupan molemmille osapuolille. Uskon, että osakekauppa luo vahvan pohjan Ekovillan menestyksekkäälle tulevaisuudelle”, toteaa Louko. Louko jatkaa Ekovillan hallituksen jäsenenä ja vähemmistöosakkaana. Myös perustajajäseniin kuuluvat Risto Kauppila ja Eero Ervasti jatkavat Ekovillan vähemmistöosakkaina.

Kaskipuu Oy:n pääomistaja ja toimitusjohtaja Matti Kaski sanoo, että Ekovillalla on vahva brändi ja se tunnetaan laadukkaista ja ekologisista eristeistään. ”Ekovillan perustajat ovat tehneet hienon työn tuomalla kokonaan uudentyyppisen, luonnonmukaisen ja hengittävän eristeen suomalaiseen rakentamiseen. Kaskipuuta ja Ekovillaa yhdistävät pitkät perinteet, korkea laatu, kova työntekemisen kulttuuri ja isolta osin yhteinen asiakaskunta. ”Kasken mukaan yhteiseltä pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan vahvaa, kansainvälistä toimijaa rakennustuotetoimialalle. ”Kaupan myötä pystymme tarjoamaan yhteisille asiakkaillemme laajemman tuotevalikoiman ja olemaan entistäkin merkittävämpi kumppani. Samalla voimme yhdistää voimamme vientimarkkinoilla, josta molemmat yritykset hakevat kasvua”, Kaski toteaa.

Ekovilla Oy on 34-vuotias lämmöneristeitä valmistava rakennusteollisuusyritys, jonka päätoimipaikka on Kouvolassa. Tuotantolaitokset (4kpl) sijaitsevat Kouvolan lisäksi Oulussa (Kiimingissä) ja Seinäjoella (Ylistarossa). Ekovillan liikevaihto vuonna 2012 oli 20,8 milj. € ja se työllistää yhdessä palveluverkostonsa kanssa n. 150 henkilöä Suomessa.Ekovilla Oy tuottaa kierrätetystä sanomalehtipaperista puukuitueristettä, Ekovillaa ja Ekovillalevyä. Ekovilla on Suomessa orgaanisten lämmöneristeiden markkinajohtaja ja myös suosituin lämmöneriste uusien omakotitalojen yläpohjissa (RTS 2013/2014).

Kaskipuu Oy on 35-vuotias perheyritys, joka toimii Ylikiimingissä ja Haapajärvellä. Se on tunnettu korkealaatuisten ulko- ja parvekeovien valmistuksesta. Kaskipuun liikevaihto vuonna 2012 oli 16,7 milj. € ja se työllistää n. 100 henkilöä. Suomen lisäksi ovia myydään Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan.

Lisätietoja: www.ekovilla.com

Reijo Louko, Ekovilla Oy, toimitusjohtaja, 0400 653 101, reijo.loukoekovillacom

Mika Ervasti, Ekovilla Oy, varatoimitusjohtaja, 0400 639 390, mika.ervastiekovillacom

Lisätietoja: Kaski ovet ja ikkunat

Matti Kaski, Kaskipuu Oy, toimitusjohtaja, 050 384 4668, mattikaskipuufi 

Pyydä tarjous