Select language
  • Asiakastarinoita
  • Asiakastarinoita
  • Asiakastarinoita
  • Asiakastarinoita

Karpaasi ja kolme hengittävää kotia

Ensimmäisen hengittävän talon teimme jo 1990-luvun alussa Tornioon, kertoo hiihtotaustastaan tunnettu Jari Isometsä. Hirsitaloon asennettiin Ekovillaa seinään ja yläpohjaan.

– Kiinnitin jo tuolloin huomiota talon hyvään sisäilmaan. Kun toista kämppää suunniteltiin vapaa-ajan asunnoksi Ylläksen maisemiin, oli eristevalinta selvää alusta asti. Kolmas talo oli hirsitalo, jossa seinät oli massiivihirrestä, ylä- ja välipohjat eristettiin puhallusvillalla.

Lämmin, hengittävä ja ekologinen

Ekovilla on tehnyt työtä hyvän elämän rakennusaineiden ja kestävän eristämisen puolesta jo vuosikymmeniä.

– Ekovilla täytti myös meidän projekteissa tuotelupauksensa. Talot ovat olleet energiataloudellisia ja miellyttäviä asua, Jari kertoo. Ovathan lämpö, turvallisuus ja ekologisuus hyvän elämän rakennusaineita, joita me kaikki arvostamme.

Rakentaessa voi myös huomioida ympäristön edut eristämällä kunnolla, karpaasi miettii. – Lisäksi eristeen valmistuksen päästöt ja käytetty energia ovat todella pienet. On helppo yhtyä ajatukseen että  myös rakentamisessa hyvä elämä  voi olla lämmin ja vihreä.

Oikeat ratkaisut

Rakentamisessa, niin kuin elämässä yleensäkin voi tehdä erilaisia valintoja. Jotkut valinnat ovat ”enemmän tai vähemmän” onnistuneita, kuten Jari Isometsä toteaa.

– Ekovillan käyttö rakentamisessa kuuluu niihin onnistuneisiin valintoihin jonka kanssa on mukava elää ja asua. Ja pujahtaa talvisin mukavasta kämpästä välillä vaikkapa Ylläksen hiihtoladuille - vanhalta muistilta. 

Jari Isometsä
Jari Isometsä viihtyy Ylläksen laduilla

Yhteistyössä Honkatalojen ekologisia koteja

Meillä, kuten niin monessa muussakin tuoteideaan perustuvassa yrityksessä, eteenpäin on menty oppimisen ja erehtymisen kautta. Oppiminen on tuonut meille sellaista pääomaa, jota kenelläkään muulla ei ole. - Osaamme valmistaa ja markkinoida kannattavasti ekologisesti kestäviä koteja jotka ovat myös energiatehokkaita, kertoo Honkatalojen kotimaan projektivastaava Mikko Setälä.

Tässä meillä on ollut pitkään Ekovilla kumppanina. Yhdessä me tiedämme, miksi yhä useampi asiakas haluaa hengittävän kodin. - Tunnemme heidän toiveensa ja tarpeensa, niitä on kuunneltu herkällä korvalla myös suunnittelussa.

Yksilöllistä rakentamista

Olemme oppineet myös sen, että jokaisen perheen tarpeet asumisen ja vapaa-ajan suhteen ovat hieman erilaiset. Kaikki mallistojemme talot voidaan toteuttaa sellaisinaan, vaikka talo yleensä suunnitellaan täysin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Tämä asettaa vaatimuksia myös lämmöneristeen asentamiselle.

- Ekovillan eristyskonsepti soveltuu erinomaisesti yksilöllisten kotien eristämiseen. Mitä monimuotoisempi on esimerkiksi seinärakenne, sen ylivoimaisempi on Ekovillan ruiskutustekniikka. Puhallusvilla puolestaan soveltuu hyvin palkkirakenteisiin yläpohjiin.

Luotettavaa ammattilaiskumppanuutta  

Yhteistyö aloitettiin jo 15 vuotta sitten, silloin eristettiin ensimmäiset omakotitalot, kertoo Mikko Setälä. - Vuosien varrella yhteistyömallit ovat hioutuneet erilaisissa projektikohteissa yhtä saumattomaksi kuin Ekovillan eristeetkin. Jos on ollut tarvetta toimintatapojen muutoksille puolin ja toisin, Ekovilla on toiminut kanssamme joustavasti.

- Yhteistyökumppaneiden toisilleen antama rehti palaute kehittää toimintaa, viime kädessä sekin koituu asiakkaidemme parhaaksi. Ja jokainen tietää, että luottamusta yhteistyökumppanien välillä ei voi myöskään ostaa, se on ansaittava, Setälä miettii.